luni, 8 noiembrie 2010

Duelurile derby-ului » Costin Lazăr vs Cristi Tănase

Un duel interesant al derby-ului Rapid - Steaua poate fi acela al căpitanilor celor două formaţii.


Costin Lazăr şi Cristi Tănase sînt liderii celor două formaţii, oamenii care au misiunea de a-şi mobiliza coechipierii în teren şi de a organiza jocul echipei pe care o reprezintă.


Iată mai jos cîteva date comparative ale celor doi fotbalişti:


Costin Lazar
DEBUT ÎN LIGA I
- Născut pe 24 aprilie 1981, în Bucureşti, Costin Lazăr a debutat în Liga I odată cu promovarea Sportului Studenţesc în 2001. Primul joc l-a disputat în compania Petrolului Ploieşti, în Regie, meci cîştigat de "studenţi" cu 3-0, prietenul său Ionuţ Mazilu fiind autorul tuturor celor trei goluri.
- Poreclit "Dodel", căpitanul din prezent al roş-albaştrilor s-a născut la Piteşti, pe 18 februarie 1987. Debutul său pe prima scenă a fotbalului românesc s-a consemnat chiar într-un meci împotriva Rapidului, pe 3 iunie 2004, partidă pierdută de "alb-violeţi" în Trivale, scor 0-2.


FORMĂ
- Liderul Rapidului a ajuns la 216 partide în Liga I, în acest sezon evoluînd în 12 din cele 13 meciuri de campionat şi înscriind un gol, în disputa cu Victoria Brăneşti din Giuleşti, reuşită cu care a închis tabela la un neverosimil 7-1 pentru feroviari. Lazăr a dat trei pase decisive în ediţia actuală: pentru Cassio, Cesinha şi Mihai Roman.
- Cristi Tănase va juca în Giuleşti al 109-lea meci în primul eşalon. Decarul Stelei a adunat în acest campionat 11 prezenţe în echipa din Ghencea, însă nu a reuşit să înscrie vreun gol. Are în schimb două reuşite de senzaţie în grupele Europa League, contra lui Liverpool, pe Anfield Road, şi împotriva lui Napoli, în Ghencea. Tănase stă foarte bine la capitolul pase decisive, unde a reuşit de 5 ori să îşi pună în valoare colegii din atac: de trei ori pe Bogdan Stancu, cîte o dată pe Surdu şi pe Kapetanos.


DISCIPLINĂ
- Fostul jucător al Sportului are trei cartonaşe galbene în acest sezon, aflîndu-se la doar un avertisment distanţă de o etapă de suspendare. A fost iertat de eliminare la Timişoara, cînd l-a călcat pe Cristian Scutaru, fundaşul lui Poli (foto). Vezi aici intrarea lui Costin Lazăr asupra lui Cristian Scutaru! (video)
- Piteşteanul Stelei a încasat 4 cartonaşe galbene în primele 13 etape, însă şi-a ispăşit deja etapa de suspendare runda trecută, la Bistriţa. A avut o intervenţie dură la gorjeanul Pintilii în Steaua - Pandurii 2-0, însă a fost avertizat doar cu "galben".


Cristi Tanase
PREZENŢE LA NAŢIONALĂ
- Costin Lazăr şi-a făcut debutul la prima reprezentativă în urmă cu 5 ani, în amicalul pierdut de România în faţa Coastei de Fildeş, scor 1-2. Pînă în prezent a acumulat 9 prezenţe sub "tricolor".
- Cristi Tănase (foto) a debutat la echipa naţională pe 19 noiembrie 2008, în partida România - Georgia 2-1. De atunci a adunat 8 selecţii şi a marcat un gol, în meciul din preliminariile pentru CM 2010 dintre Austria şi România, scor final 2-1.


VALOARE
- 2.500.000 € este cota actuală a lui Costin Lazăr, cifră de pe site-ul transfermarkt.de
- Valoarea lui Tănase, conform aceluiaşi site, este situată la 2.800.000 €

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu