luni, 8 noiembrie 2010

Spiritul derby-ului Rapid - Steaua nu există doar în fotbal! » Vezi ce spun doi dintre cei mai valoroşi sportivi ai cluburilor!

Iulian Stamate, component de bază al echipei naţionale de handbal a României, a jucat şapte ani pentru echipa de handbal a Stelei, echipă cu care a cunoscut numeroase succese, cel mai important fiind cucerirea Cupei Challenge, în sezonul 2005-2006.

Acum jucător la CSM Bucureşti, Iulian Stamate vorbeşte cu mîndrie despre spiritul stelist şi crede că echipa din Ghencea este favorită în partida cu Rapid.

- De ce e Steaua echipa ta favorită? Cine sau ce te-a atras spre pasiunea pentru fotbal, implicit pentru Steaua?
- În familia mea Steaua a fost favorită mereu şi de mic am deprins şi eu acest lucru. Ulterior, am ajuns să joc handbal pentru Steaua timp de 7 ani aşa că Steaua a intrat adînc în sufletul meu! Nu pot să spun că sînt un pasionat al fotbalului dar îmi place să văd fotbal de calitate şi Steaua practică un astfel de fotbal!

- Crezi că Steaua este favorită în derby-ul cu Rapid? De ce?
- Nu ştiu dacă putem vorbi despre o favorită în acest meci, dar ţinînd cont că Rapid vine după un egal pe teren propriu în compania unei echipe nu foarte galonată şi Steaua, chiar dacă a făcut un pas greşit la Bistriţa, a făcut un meci excelent în faţa celor de la Utrecht, îndrăznesc să spun că datorită moralului bun Steaua pleacă cu un mic avantaj în faţa celor de la Rapid!

- Cum ţi se pare echipa din prezent faţă de cea din anii trecuţi?
- Steaua a fost întotdeauna o echipă puternică chiar dacă nu mereu au obţinut rezultatele dorite! Acum reprezintă o forţă în campionatul intern şi arată de fiecare dată cînd are ocazia că este o forţă şi în Europa. Nu trebuie să privim în spate la alte generaţii sau la alte formule! Echipa actuală este foarte puternică şi sînt convins că vor ajunge foarte sus!

- Ai vreun jucător favorit din întreaga istorie a Stelei? Dar din lotul actual?
- Au fost atît de mulţi jucători buni încît este extrem de greu să nominalizez unul. Pentru mine un exemplu de sportiv atît prin jocul practicat, cît şi prin atitudine şi dorinţă de a învinge în orice situaţie şi de asemenea prin dragostea şi devotamentul arătat pentru acest club este Marius Lăcătuş!

- Ai jucat handbal la Steaua...Prin ce se caracterizează spiritul stelist? Cum este motivat un stelist?
- Un stelist ar trebui să fie motivat din momentul în care îmbracă tricoul de joc şi în piept poartă emblema Stelei! Tot timpul, indiferent de sport, la Steaua au fost sportivi de valoare care au jucat cu sufletul şi asta face de multe ori diferenţa. Eu le urez succes atat în dubla cu Rapid, cît şi în continuare!

***

Marian Oprea, multiplu medaliat european, mondial şi olimpic în proba de triplusalt , a trecut prin mai multe obstacole de-a lungu carierei, însă mereu a reuşit să le depăşească revenind la cel mai înalt nivel. Acelaşi
lucru doreşte să facă şi elevii lui Şumudică în partida cu Steaua.

- Marian, urmează meciul Rapid-Steaua...unul dintre derby-urile de tradiţie ale fotbalului românesc?
- Da, am aflat şi eu. Deşi nu sînt un mare microbist, o asemenea partidă este mereu importantă şi plină de interes, mai ales că există o rivalitate de atîţia ani.

- Pe cine consideri favorită în acest duel?
- Rapid porneşte cu prima şansă, mai ales că joacă pe teren propriu. Suporterii din Giuleşti mereu îşi ajută echipa, sînt alături de jucători, implicit de sportivi, oricare ar fi rezultatete. Din proprie experienţă, pot spune că sprijinul publicului are un rol decisiv pentru rezultatul final.

- Cum motivează spiritul rapidist un sportiv care concurează sub culorile acestui club?
- Mereu am fost stăpîniţi de dorinţa de a fi cît mai sus, mereu am fost învingători. Faptul că sîntem susţinuţi peste tot, că echipa de fotbal, dar nu numai are nişte suporteri extraordinari, te motivează foarte mult. În plus, istoria plină de performanţe a acestui club te face să îţi doreşti să ajungi printre numele care rămîn întipărite în timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu